fredag den 24. juli 2015

Festkryds - dag 33 - 60 km - 1099 km

Vi er landet i en lille hytte på Spodsbjerg Camping og her er rigtig hyggeligt.
Uret ringede 4:40 og da alt var pakket sammen og havregrøden simrede dukkede John op - han tager mange smukke billeder fra egnen og havde spurgt om han også måtte tage billeder af vores afrejse. Helt sikkert og meget hyggeligt!
Vi kom godt af sted og gik efter at skære så direkte som muligt. Sigtede på sydsiden af Askø og derfra på Lollands nordligste side. Undervejs mødte vi færgerne fra Kragenæs til Femø og Fejø - fin lille træning i at lure retning og hastighed og undgå dem. På et tidspunkt dukkede skorstenene i Stigsnæs og Storebæltsbroen op!!! som vi jo elsker. Sidste sommer krydsede vi Storebælt fra Fynssiden - med en del sidestrøm så der blev korrigeret 60° - hvilket betød at vi sigtede på Stigsnæs. Det var et mindeværdigt kryds som stadig er et før og et efter og vi bliver begge varme om hjertet af gensynet.
Efter frokost var det så krydstid. Vi gik først ud til en kompasbøje 7 km ude - indtil da var der helle. Herfra skulle vi over to sejlrender. Den første havde en midtfarvandsbøje hvor man så ved, at her går skibene nordfra og sydfra på hver deres side. Derfra gik vi 3,7 km SSV til en rød bagbordsbøje for den næste sejlrende (hvor det stadig kan ske at der kan komme nogen nordfra i den første rende i hvert fald en udefineret del af tiden) og herfra kan man se den grønne styrbordsbøje som er ca 1,3 km væk ... Og efter den er det slut med de store skibe. Vi mødte kun tre på vejen ud og over - som nærmest bare på afstand viste ca hvor renderne var. Derudover var vi alene. Men - lissom Storebælt sidste år, så kom de væltende da vi var forbi sidste bøje ..... Mange og store og flotte.
Inden krydset fik jeg hilsner fra Papasan, Catherina og Niels som alle handlede om at gi den gas og ha en fest! Det havde vi så - det ef ikke så tit man får lov til og mulighed for at prøve så meget teori af i praksis - det var fedt. Ikke mindst den kurskorrektionen vi lavede fordi der var noget strøm. Og solen stod højt på den smukkeste himmel til festen.
Som jeg sagde til Birger fra RHBjuryen den anden dag, så har jeg tænkt lidt på det med følgebåd. Da vi krydsede Kattegat var det sådan at når jeg lukkede øjnene så var der på hver side en stor hvid kajak med en engel i. Det var der også i dag - men de havde også en fest og jonglerede med pagajerne og alting - pjattehoveder!!
Vel ovre da vi kom ind under land blev vandet helt stille og olieagtigt - her mødte jeg to hollandske roere - Herma og Bram (forkortelse for Abraham - men jeg tænkte kun på Papasan som også hedder Bram :-) De var på vej rundt om Langeland - OG han var i en Nicus Nature - efter sigende Nicolais tidligere. Mille smilede over at møde en fætter!!!!
Vi fik den lille campinghytte billigt og der hænger tøj til tørre overalt. Der har lige været besøg af tre engelske piger som er på cykeltur - mødte dem tidligere på pladsen og de havde en øl med nu og ville bare høre mere om hvad det var for et eventyr vi er ude på :-) og så fortalte de lidt om deres - de synes det er cool at være på ferie i Danmark! Nu er her stille - men vejret skulle trække op til regn og storm .... Ved ikke lige hvad vi gør. Der er kun ca 140 km igen - tre kryds på ca 5 og 13 og 7 km men ikke flere som det i dag. Grænsestenen er ikke så langt væk og nu tør jeg godt sige, at nu tror jeg på det! Tror vi når frem - men aner ikke hvornår.
Men - lige nu og lige her er der rigtig fint og vi er i tørvejr når regnen kommer.
Ps Apropos hvad jeg tør - så tør jeg også godt sige at jeg er stolt af i dag :-) !

13 kommentarer:

 1. Sejt :-)
  Krydser alt for de sidste kilometer :)
  Mange gode og kærlige tanker
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten. Kilometerne bliver færre efterhånden :- ) Det er ret fint. Hils Anders. Gode tanker og hilsner.

   Slet
 2. Hvor er vi andre osse stolte af dig, Nenia!! Alle mulige gode tanker og 'medvind' på de næste kryds! Du er SÅ sej! Knus og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Britta! - for gode ord og smukke ønsker. Glæder mig til at ses på den anden side. Har overvejet en dag at tage turen fra Hvidovre til Køge KYSTNÆRT - det har jeg endnu til gode - og så ende hos jer. Ku være hyggeligt :- ) Hils alle dine drenge - og send gerne et ønske videre om en superfed festival i weekenden!

   Slet
 3. Jeg synes også, du skal være stolt af dig selv. Men det synes jeg i det hele taget, du skal. :D
  Jeg hørte lige min pigespejder-generalsekretær i en radioudsendelse citere Kirkegaard-sådan-cirka og pointere, at det ikke nødvendigvis handler om at blive til noget - det handler om at blive til nogen. Og dét lagde sig lige helt nede på bunden af min sjæl, fordi det er sandt. For mig i hvert fald.
  Og fra første sekund jeg så dig (i august 1996 i MI's kantine) - du, med tandsmil, læderjakke, næsering og rødfarvet frisure - da så jeg, at du var nogen (selvom du ikke én millimeter lignede min forestilling om min kommende klaverlærer! :D).
  Du er stadig nogen. Du er altid nogen. Aldrig ingen. Og dét synes jeg, du skal være stolt af. :) Jeg er i hvert fald stolt af at kende den nogen, som er dig. Og jeg er stolt af, at du har lært mig lidt om at spille klaver - men især uendelig meget om alt muligt andet. Som i: Virkelig meget andet. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pernille. Tak for tilbageblikket. Jeg kan jo så den anden vej kvittere og sige TAK at du søgte mig - ellers var jeg måske aldrig blevet soloklaverlærer :- )) Det var godt en sjov situation! Og tak for tankerne. Vi ses på den anden side!

   Slet
  2. Var du ikke blevet solo-klaver-lærer, så havde jeg ikke i dette liv bestået nogen form for klavereksamen. Ever! :D

   Slet
 4. Hej kæreste Nenia.
  Jeg har været troløs siden Kikhavn, sorry.
  Jeg er på en helt anden tur, man kunne kalde den "J. P. E. Hartmann rundt"; du ved, at jeg skriver incipits til Hartmann-værkfortegnelsen på KB, jeg var kommet bagud pga travlheden i foråret, så jeg har nu lullet mig ind i noder her resten af sommeren med en enkelt afbrydelse, The Nordic Musicological Congress nr. 17 i Aalborg i uge 33 (en gang nørd, altid nørd).
  Nu holder jeg en natlig pause midt i Sulamiths og Salomons Sange, mens du sover sødeligt i Spodsbjerg.
  Whaoo for turen rundt om Sjælland med alle dine smukke tanker og dejlige oplevelser, og respeeekt for din sidste kamp i elementerne mellem Lolland og Langeland!!!
  Malene er her on and off, hyggeligt, Christine & Co. er på Lyø et par dage, de sejler rundt i deres lille katamaran her i juli, Christine og de to små tager dog det offentlige indimellem og møder Jannik og Oliver på passende steder, nu altså Fåborg, hvorefter de sammen sejlede til Lyø.
  Hav en god fart på den sidste del af din rejse. Glæder mig til at give dig en kæmpekrammer.
  Kærlig hilsen - Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønne kvinde. Troløs kan du aldrig blive :- ) Nørd vil du altid være - en skøn en af slagsen. Gode lige at blive mindet om Salomon og Sulamith.... det er god musik er det! Så lige at Daimi synger i Ærøskøbing i aften - ku ha været fedt at høre. Men godt at vi snart skal ses og spilles ved. Det er jo ikke så langt herfra :- ) Kærligste tanker - og mange hilsner til Christine og Malene og co.

   Slet
 5. Kære Nenia. Tak for dit besøg her i Vigsnæs, som er blevet det helt store samtaleemne og har berørt mange. John har forsøgt at sende sine billeder til dig, men får at vide, at der ikke er hul igennem til din mail. Kan din mailbox være fyldt op? Kærlige hilsener til dig og Mille fra Tove.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tove.
   Selv tak. Det var en meget speciel oplevelse at føle sig favnet af en by!
   Mht mail - prøv at sende en mail uden billederne - så ser jeg om den går igennem, og hvis ikke så får I Jacobs mail.
   Jeg tar hilsnerne med til Mille - det vil glæde hende.
   Hils også gerne omkring dig.

   Slet
 6. Ordet: sej.
  Bliver ofte skrevet her og det er du virkelig!!! 140 km igen er ingen ting i forhold til det du allerede har roet. og så skriver du dig ind i RHB's historie som den første kvinder der har taget turen alene... eller så ikke helt alligevel for Mille er jo med dig ;-)
  En anden ting som også slog mig var, at det ikke kun er ringe i vandet du efterlader, men på bloggen her kan man læse de svar flok du møder på din færd og hos dem efterlander du også varme og gode tanker :-)
  Regn og kraftig vind giver hvile til kroppen og når uvejret har lagt sig, er jeg sikker på at du er mere end blot klar til at tage de sidste km..
  Forsat god tur

  De herligste kajak hilsner fra
  Birger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birger. For ord og support og det hele. Glæder mig til at mødes live!
   Men - i hvert fald: Tak!!

   Slet