onsdag den 8. juli 2015

Lidt videre - dag 17 - 28 km - 513 km

Blæsten og de regntunge skyer har veget pladsen en smule her et par km syd for Lyngså.
De var der fra morgenstunden i kajakklubben hvor der var plads og varmt og stille. Klubben ligger i bunden af en havn og der er en fin bro så ikke noget med sand alle vegne eller bølger i cockpittet. Første etape var forbi Frederikshavn - er du bims ...en samling moler og vindmøller og Stena Line og aller de andre Line'r og militærhavn og isbrydere ...og vi skulle jo lissom udenom det hele - helt derud hvor fralands/modvinden rigtig boltrede sig. Men vi kom fint forbi mellem to færger og kæmpede os ind mod kysten igen. Så tæt på som muligt - hvis man vil have bare en smuuule læ. En lille tissepause mellem to høfter - hvor Mille somehow fik småsten i finnekisten, men det går efterhånden hurtigt at få løst. Benyttede anledningen til at ringe til søværnet - og tænk, der skydes SLET ikke ved Gniben i juli!!!!!!!!! Af sted venner - ud og leg på revet!
Næste udhæng var Sæby som er noget mindre end Frederikshavn, men dog alligevel stikker ud, og lige efter var der frokostpause. Det er altid en afvejning hvor lang pausen er, hvor meget eller hvor lidt tøj der skal skiftes ...det begyndte igen igen at øse ned da vi lagde ind så vi besluttede at det skulle være kort - og så pludselig stoppede det igen igen og solen varmede lidt i blæsten - tiltrængt, for det har været koldt i dag og jeg ønskede at jeg havde været i tørdragt - undtagen i frokostpausen hvor jeg jokkede en torn op i støvlen - fedt at jeg ikke havde tørdragt på og måske havde fået hul i den. Prøvede forgæves at hive tornen ud - af med støvlen - lirke lirke - til sidst hele hånden ned og bruge tommelfingerneglen til at skubbe den så langt ud at den kunne tages med tænderne på ydersiden. Bare et lille eksempel på at ting skal løses her og nu og man skal være lidt instant-krea indimellem.
Det gik langsomt og vinden tog til. Vi valgte at stoppe inden næste hjørne hvor vinden ville komme 100 % lige i hovedet og har fundet en lille gruppe træer at ligge i læ af. I morgen blir vi måske - eller måske prøve at komme ned til en kajakteltplads lige nord for Hals. Det kommende stykke handler om lavt vand som man skal laaaangt uden om og så fjordindsejlingerne hvor der kan være en del strøm. Det skal jeg ikke nyde noget af i 10 m/s fralandsvind ... Vi får se.
Købmanden havde ikke gulerødder og nødder, men persille - det blir festmad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar